top of page

'Contact met paarden'

Een kennismakingstraject voor kinderen

 

 

WAT?

In dit kennismakingstraject starten we bij de basis. Veel ouders zijn bezorgd over de veiligheid van paardrijden en de omgang met het paard. Paarden zijn grote dieren en kunnen onverwachte bewegingen maken waar wij mensen aardig van kunnen schrikken. In dit traject neem ik inderen mee in het leren lzen van de lichaamstaal van paarden zodat het gedrag van paarden voor het voorspelbaarder wordt. Als we als mens leren om paarden beter te begrijpen, dan kan de samenwerking met een paard plaatsvinden op een veilige manier. Wanneer we ontspannen kunnen zijn in de omgang met een paard, beleeft zowel het paard als wij meer plezier aan het contact en kunnen we genieten van mekaar. 

Wat leert uw kind in dit traject? 

- contact maken met paarden

- zorgen voor zichzelf en hun eigen persoonlijke ruimte in de omgang met het paard 

- paarden leren lezen

- paarden poetsen 

- een paard aan de hand leiden langs obstakels

- paarden opzadelen 

In dit traject wordt er ook ruimte gemaakt voor de lessen van het paard zelf. Contact maken met paarden leert kinderen op grenzen te stellen, meer zelfvertrouwen te hebben en duidelijker te communiceren. Dit zijn allemaal belangrijke vaardigheden die we van paarden kunnen leren. 

VOOR WIE?

kinderen tussen 8 en 14j die basisvaardigheden willen leren in het contact met paarden. Deze reeks is een ideale voorbereiding op het starten van lessen in de manege of een aanvulling voor paardrijlessen voor kinderen die graag op een paardvriendelijke manier met deze geweldige dieren verbinding willen maken. 

WANNEER? 10 woensdagen 15u-16, starten op 27/10

PRIJS? €180

max. 4 deelnemers

Inschrijven doe je door te mailen naar paardenbos@gmail.com of door onderstaand contactformulier in te vullen. 

DSC_0843.JPG
Inschrijven

Bedankt voor de inzending!

bottom of page